Skip to end of metadata
Go to start of metadata

The following are some general issues that can occur, and how to deal with them.

Vivi Box does not power on

If there is no red light showing anywhere on the Box, it has no power.

Make sure the power adapter is securely plugged into the outlet and the Box, and that the power outlet is on.

Make sure that you use the power adapter that came with the Vivi Box, or one of the same voltage.

If you have more than one Vivi-suitable power adapter, try another one. If this works, the original adapter may be faulty.

If the Box still has no power and all other factors have been ruled out, the Box itself may be faulty.

Nothing is shown on the Display

Try switching the input mode on your Display to HDMI, as well as through each of the available HDMI inputs if the Display has more than one.

Try another HDMI cable to rule out whether the cable is faulty.

Check the Display is actually turned on (it happens).

Unable to see or connect to the Wi-Fi hotspot

Make sure to restart the Box by unplugging and re-plugging the power cord.

Ensure that the Wi-Fi adapter on your connecting device is working correctly.

Unable to connect to the Web Console

Make sure the correct IP address is entered - http://192.168.123.1 when connecting to the Wi-Fi hotspot, or the correct IP based address when via a normal network.

If connecting via network ensure both the Vivi Box and the connecting device are connected to the same network, and that the connecting device can ping the Box's IP

HTTP access is not available

Verify that all of the above steps for configuring your network have been followed, including required firewall exceptions, static IP if needed, and correct proxy settings.

Response headers for HTTP access can be seen by clicking Show Details next to HTTP access on the Web Console Status page.

HTTPS access is not available

Check that the correct time is shown on the Web Console Status page, and if not, press the "Set Time To Now".

Response headers for HTTPS access can be seen by clicking Show Details next to HTTPS access on the Web Console Status page.

Troubleshooting Time Settings

If the System Time is incorrect, this can mean several things.

HTTPS connections require the correct data and time to be established, so if the System Time is incorrect, the HTTPS connections may have failed. Click on the "Status" link in the Web Console to check to see if they are working.


Failed HTTPS connection


In the first instance, click on "Set time to now" button and wait a few moments to see if the Box connects. This fixes most problems.

Disconnected message on the Display

Check the ethernet cable is plugged in securely.

Check the ethernet cable is connected to an active port and network, such as by plugging in another device.

Check the network has Internet access.

Try another ethernet cable to rule out whether the cable is faulty.

If all the above fails, the Vivi Box itself may be faulty.

  • No labels